De maand augustus was voor de meeste bankaandelen een loodzware beursmaand. Als gevolg van het versoepelde monetaire beleid komen de winstmarges van de banken steeds verder onder druk te staan. Mogelijk biedt de prijsval binnen de bankensector juist een unieke koopkans voor de koopjesjagers onder ons.

De bankensector gaat al jaren gebukt onder de lage rentes. Met name in Europa is dat het geval. En de verwachting is dat de winstmarges bij de Europese banken nog verder onder druk komen te staan nu de ECB besloten heeft om extra stimuleringsmaatregelen door te voeren.

Bankaandelen beschikken nog over voldoende potentieel

Ook de Amerikaanse banken hebben het op dit moment niet gemakkelijk. En dat heeft alles te maken met het gewijzigde monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De Fed voerde onlangs nog een renteverlaging door en de kans is groot dat er nog een renteverlaging onderweg is.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Bank/S&P 500 Ratio onlangs bij een meerjarige steunlijn terecht wist te komen. En tijdens de jaren 2012 en 2016 wist deze steunlijn redding te geven aan de bankaandelen. Vanaf die momenten draaide de trend binnen de bankensector weer richting het noorden en werd de beursrally nieuw leven in geblazen.

Is een nieuwe bankenrally onderweg?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar