Een no-deal Brexit op 31 oktober is momenteel het meest waarschijnlijke scenario. Althans dat gelooft een grote groep CFO’s, ondervraagd door CNBC. 43,5 procent van de CFO’s voorspelt dat het Verenigde Koninkrijk het Europese blok over ruim een maand zonder deal zal verlaten.

Het mediaplatform CNBC ondervroeg CFO’s uit Amerika, Europa en Azië, die gezamenlijk zo’n 5 biljoen dollar overzien. Bij Europese CFO’s is het geloof in een no-deal Brexit het grootst. Hier denkt 52,6 procent dat een no-deal scenario het meest waarschijnlijk is.

Naast een no-deal ziet ook een aanzienlijk deel van de CFO’s in een uitstel van de deadline als mogelijk. Namelijk 32,3 procent. Daarnaast is er een minderheid die nog in een deal op 31 oktober gelooft. Verder zijn er enkelingen die mikken op een nieuwe referendum of totaal geen idee hebben.

Chaos in het Verenigd Koninkrijk

De Brexit speelt al een paar jaar en de chaos lijkt nu groter dan ooit. De deadline om het Europese blok te verlaten is al meerdere keren uitgesteld.

De angst voor een no-deal is momenteel zo groot door de nieuwe premier Boris Johnson. Hij heeft enkele trucs proberen uit te halen waardoor een Brexit onvermijdelijk zou zijn. Met of zonder deal.

Britse parlementsleden zijn nu bijvoorbeeld naar huis gestuurd tot 14 oktober, waardoor er geen nieuwe deal besproken kan worden. Als de parlementsleden op 14 oktober terugkeren zal er nog maar weinig tijd zijn om iets klaar te spelen voor 31 oktober.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar