Cryptomunten worden steeds meer en meer relevant in het dagelijkse leven, en niet alleen voor consumenten. Ook grote instanties hebben interesse in digitale munten, kijk maar naar Facebook maar ook verschillende overheidsinstanties. De People’s Bank of China heeft aangekondigd dat ze op het punt staan een digitale versie van hun eenheidsmunt te lanceren.

Gaat hij er dan uiteindelijk komen, de digitale yuan? De Chinese centrale bank heeft laten weten dat hun cryptomunt volop in ontwikkeling is en dat ze op het punt staan de munt te lanceren. De reden waarom ze van plan zijn om een digitale yuan in het leven te roepen, is om de soevereiniteit van hun eenheidsmunt te beschermen en om meer gebruikers en overwicht te krijgen op het wereldtoneel.

This becomes a mechanism by which the yuan can be used in everyday transactions all around the world. It’s ultimately a foundation for the internationalization of the yuan.

Jeremy Allaire, CEO van cryptobedrijf Circle, is een voorstander van digitale eenheidsmunten en noemt het een goede stap in de juiste richting. Dit wordt volgens hem een mechanisme waarmee ze ontzettend veel gebruikers gaan bereiken. China probeert op deze manier om hun yuan meer naambekendheid te geven zodat ze nog meer kunnen concurreren met de Amerikaanse dollar.

Dollar vs. yuan

De dollar is op dit moment de ‘reserve currency’ met ongeveer 58 procent marktaandeel op het wereldtoneel. Volgens het Internationale Monetaire Fonds is 40 procent van de openstaande schulden uitgedrukt in dollars. Met andere woorden, de dollar is op dit moment dé wereldmunt.

Mu Changchun, bestuurslid bij de People’s Bank of China, zei dat hun digitale yuan gelijkenissen heeft met de Libra. De munt gaat veilig in gebruik zijn en zal ondersteund worden door veel platformen, zoals bijvoorbeeld Tencent’s WeChat. Gebruikers kunnen zelfs zonder internetverbinding handelen.

Allaire noemt het een strategische zet van China waarmee ze het Western banksysteem, SWIFT genaamd, kunnen omzeilen. Met een digitale yuan kunnen gebruikers eveneens betalingen doen van en naar andere munteenheden én op een snelle en veilige manier.

Bronnen: CNBC

Foto: David Dennis – Flickr – CC BY-SA 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven