Oprichter van Litecoin, Charlie Lee, heeft al veel ervaring in de cryptomarkt. Hij is zelf al 7 jaar actief in deze jonge sector. Volgens Lee is het moeilijk te voorspellen wanneer het huidige negatieve sentiment draait. Maar prijs is geen goede indicatie voor de evolutie van de sector. Een diepe correctie is juist het ideale moment … ‘to Get Stuff Done’.

Het is de lange termijn die het succes van cryptomunten zal bepalen. Korte termijn zegt niet veel. Zo is er dit jaar een enorme adaptatie van Bitcoin en Litecoin terwijl de koers van deze cryptomunten 60% à 70% lager staat. Dit is allemaal speculatie. De toekomstige koersen zullen het echte succes van cryptomunten tonen.” – aldus Charlie Lee.

Het is echter moeilijk te voorspellen wanneer de crypto crash van 2018 zal eindigen. Lee heeft al verschillende periodes van optimisme en pessimisme meegemaakt. De ene keer keert het sentiment na 6 maanden, de andere keer duurt het 2 à 3 jaar.

Focus op technologie, niet op koers cryptomunt

Maar …” benadrukt Charlie Lee, “de periodes van een crypto crash zijn ideaal voor ontwikkelaars om de focus te leggen op technologische ontwikkeling, adaptatie en oplossingen vinden voor uitdagingen zoals de schaalgrootte.

“I’d like to see more [talk around] Lightning Network and sidechains, ways of helping Bitcoin and Litecoin to scale. I think with the price depressed, it’s actually a good time for people to […] get stuff done. That’s what I’ve seen in the past few bear markets actually.”

In onderstaand interview met CNBC Fast Money komt Charlie Lee ook nog even terug op de reden waarom hij al zijn Litecoins heeft verkocht (op zo goed als de hoogste koers).

Bron: CoinTelegraph

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)