In China kunnen ze altijd ietsje meer. Normaal gezien bestaat een project voor zonne-energie uit rijen en rijen zonnepanelen, netjes naast elkaar. Maar in China denken ze daar anders over. In Datong hebben de architecten zich eens laten gaan waardoor het project de vorm heeft aangenomen van een panda.

China Merchants New Energy Group bouwde met een oppervlakte van 1.000 km² een van ’s lands grootste projecten om zonne-energie op te wekken. De Panda Power Plant kan de komende 25 jaar maar liefst 3,2 miljard kilowattuur aan elektriciteit opwekken volgens het bedrijf.

Dit nieuwe project heeft het equivalent van 1 miljoen ton steenkool waardoor het land de CO2 uitstoot met 2,74 miljoen ton kan verlagen.

Het hele project werd gerealiseerd samen met United Nations Development Program (UNDP) en heeft ook als doel om de Chinese jongeren kennis te laten maken met groene energie.

Later dit jaar wil  China Merchants New Energy Group nog een tweede Panda Power Plant uit de grond stampen. In het totaal wil de groep voor 6.000 km² panda’s plaatsen die zonne-energie kunnen opwekken de komende 5 jaren.

Bron: Entrepreneur + Business Insider

Image credit: China Merchants New Energy/Panda Green Energy