Bitcoin D-Day komt dichterbij. Achter de schermen van de grootste cryptomunt ter wereld woedt al 2 jaar een interne strijd. Aan die strijd komt een van de volgende weken waarschijnlijk een einde. Maar hoe het voortbestaan van Bitcoin er dan gaat uitzien, weet nog niemand. Het kan zijn dat de cryptomunt split in 2.

Bitcoin is groot geworden door een gebrek aan een centraal controleorgaan. Maar dat gebrek zorgt er ook voor dat een consensus over belangrijke veranderingen moeilijk te bereiken is. Daarom dat er al 2 jaar een intern gevecht wordt.

Dit kan voor een grote volatiliteit zorgen bij Bitcoin de komende weken. Eens er een definitieve beslissing is, kan de prijs heel snel bewegen (naar boven of beneden).”, zegt Arthur Hayes van BitMEX en voormalig handelaar bij Citigroup.

Het voortbestaan van Bitcoin heeft vooral te maken met de identiteit die de cryptomunt wil aannemen.

Waarom een Bitcoin SegWit?

Het aantal transacties dat Bitcoin kan verwerken, is momenteel beperkt. Dit werd opzettelijk ingebouwd om de kans op cyberaanvallen te minimaliseren. Maar door de populariteit van de cryptomunt, zorgt dat voor problemen.

Bitcoin moet nu kiezen tussen een aantrekkelijke munt voor betalingen uit te voeren, of zichzelf versterken als veilige haven. M.a.w. wordt Bitcoin een betaalsysteem of een digitale versie van goud.

Er zijn 2 partijen in de strijd: de mijners die de limieten van een transactieblok willen verhogen en Core, een groep ontwikkelaars die de software bug-proof willen houden. Zij willen hiervoor een deel van de data buiten de blockchain brengen.

Maar indien een deel van de data buiten de blockchain wordt gebracht, verliezen de mijners invloed. Het merendeel van de mijners bevindt zich in China. Ze hebben al honderden miljoenen geïnvesteerd en zijn daarom tegen het voorstel van Core, SegWit genaamd.

Maar …

Toch zijn de mijners akkoord gegaan met SegWit in ruil voor een verhoging van de limiet voor de blokken. Dit is SegWit2x. Het lost het probleem op korte termijn op zodat Core wat meer tijd heeft om op lange termijn een oplossing te vinden.

85% van de mijners zou akkoord zijn met SegWit2x dat op 21 juli gelanceerd wordt.

Maar … binnen de aanhangers van Core heerst er geen unanimiteit. Een deel daarvan wil geen SegWit2x maar een UASF (user activated soft fork). Deze zou vanaf 1 augustus alle transacties niet compatibel met SegWit verwerpen.

Indien er voor 1 augustus dus geen consensus is rond SegWit en UASF wordt doorgevoerd, zal Bitcoin uit 2 munten bestaan. Alles hangt er dus vanaf hoeveel waarde men hecht aan SegWit2x om de visie van Bitcoin voor de toekomst te bepalen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: Bloomberg

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten