Aanvankelijk zat China in de hoek waar de klappen vielen. Het coronavirus dook immers voor het eerst binnen de Chinese landsgrenzen op. Volgens diverse wereldleiders hadden de Chinezen zelfs een verspreiding van het virus richting de rest van de wereld kunnen voorkomen. Vandaag de dag weet China juist in positieve zin op te vallen.

Het ‘normale’ leven is in China grotendeels weer teruggekeerd. Door middel van plaatselijke lockdowns wil de Chinese overheid er voor zorgen dat het dodelijke virus zich niet verder kan verspreiden. Voorlopig lijkt die aanpak goed te werken, want tijdens de afgelopen weken zijn er amper nieuwe besmettingen bijgekomen.

Chinese economie heeft de coronacrisis achter zich liggen

Economisch gezien valt de Chinese economie op dit moment ook in positieve zin op. Door de succesvolle aanpak van de Chinese overheid draait de Chinese economie op dit moment weer op volle toeren. Zo wist het Chinese bruto binnenlands product tijdens het afgelopen kwartaal nog met 4,9% te groeien. Door deze groei staat de Chinese economie voor het hele jaar nu ook op een groei, ondanks het dramatisch slechte eerste kwartaal.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is tevens te zien dat China op dit moment goede zaken doet als het gaat om de wereldwijde export. De Chinese export is tot nu toe dit jaar goed voor ruim 16% van de totale wereldwijde export. China weet juist nu extreem goede zaken te doen. Veel andere exportlanden zijn immers, als gevolg van de coronamaatregelen, nog niet volledig operationeel. Vooralsnog lijkt opvallend genoeg China de winnaar van de coronacrisis te zijn.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!