De Amerikaanse futures gaan vandaag hoger, beleggers putten hoop uit de bereidheid van China om een handelsakkoord met de Verenigde Staten van Amerika te sluiten tijdens de komende handelsgesprekken deze week. Volgens een Chinese official is China bereid om toegevingen te doen, zolang er maar geen nieuwe importheffingen worden doorgevoerd.

Amerikaanse beleggers lijken er opnieuw vertrouwen in te hebben. De handelsgesprekken die deze week zullen plaatsvinden, kunnen mogelijks voor vooruitgang zorgen. Aan de Chinese kant van de tafel, lijken de gemoederen bedaard te zijn gezien ze bereidheid tonen voor een akkoord. De futures tonen alvast een positief beeld op de markten.

China heeft laten weten dat ze bereid zijn om toegevingen te doen door bv. landbouwproducten te kopen van de Verenigde Staten. Dit maakt slechts een klein deel uit van de gehele handelsoorlog want inzake de hoofdpunten in het conflict, willen ze voorlopig niet van standpunt veranderen. Daar zijn de meningen te verdeeld om tot een overeenkomst te komen.

Geen doorbraak

Toch verwachten strategen niet dat er deze week een doorbraak uit de bus zal komen. Er zijn namelijk te veel onderwerpen waarover beide landen het niet eens zijn. China zijn bereidheid om toegevingen te doen moet de handelsgesprekken op een positieve manier beïnvloeden.

Volgens de Financial Times zou de Chinese overheid bereid zijn om voor 10 miljard dollar aan landbouwproducten te kopen om de handelsbalans tussen beide landen een beetje op orde te stellen. Vicepremier Liu He gaat met echte voorstellen naar tafel komen, met de intentie om de situatie te de-escaleren.

Bronnen: CNBC

Foto: Dvdshub

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!