De markten in Azië zijn sterk opgeveerd nadat China heeft beslist om de rentes opnieuw te verlagen in een poging de economie te ondersteunen. De Hongkongse Hang Seng ging gisteren bijvoorbeeld met 3,42 procent omhoog. Technologie- en vastgoedaandelen maakten ook serieuze sprongen. Elders in Azië stegen de beursindexen evenzeer.

Het verschil tussen de Amerikaanse en Aziatische beurzen kan niet groter zijn. In de Verenigde Staten gingen de beursindexen hard onderuit, voor de zoveelste keer op rij. In Azië zien we een tegenovergesteld beeld, namelijk beursindexen die hard stijgen. Dat komt omdat China heeft beslist de rentes opnieuw te verlagen in een poging hun economie een ‘boost’ te geven.

Zo ging de Hongkongse Hang Seng bijvoorbeeld 3,42 procent hoger. Over het algemeen reageerden aandelen goed op het nieuws, maar voornamelijk inzake technologie- en vastgoedaandelen. Het aandeel van Alibaba, dat hard is getroffen geweest door de strenge Chinese autoriteiten, maakte een stijging met 5,88 procent. Tencent steeg met 6,6 procent.

Aandelen van Chinese vastgoedfirma’s, die aan het wankelen zijn door de grote schuldenberg in de sector, deden het gisteren ook bijzonder goed. De Hang Seng Mainland Properties-index steeg met 4,49 procent, Sunac steeg met meer dan 12 procent, Shimao steeg ook bijna 10 procent en Country Garden met 3 procent. Het begin van een kanteling voor deze aandelen?

Azië

Ook elders in Azië steeg het beurssentiment. In Japan steeg de Nikkei 225 met 1,11 procent, de Topix maakte een stijging van bijna 1 procent. Ook Sony herstelde met 6 procent na de daling van 12 procent door het nieuws dat Microsoft plannen heeft om Activision over te nemen.

In Zuid-Korea maakte de Kospi een stijging van 0,72 procent, eerder bescheiden maar alsnog een groene beursdag. Kortom, het lijkt er op dat beleggers in Azië opgelucht zijn dat China opnieuw van plan is hun economie te stimuleren. En dat is ook een belangrijk gegeven vermits veel economieën in Azië afhankelijk zijn van de sterkte van de Chinese economie.

Bronnen: Weizhen Tan – CNBC

Foto: Philip RoelandFlickrCC BY-NC-ND 4.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!