Behoorlijk wat beleggers hebben tijdens de afgelopen maanden afscheid genomen van de goudmarkt. Dit had alles te maken met de tegenvallende prestaties van de goudmijnaandelen. In tegenstelling tot de meeste andere sectoren wist de goudsector tijdens de afgelopen maanden in waarde te dalen. Maar, voor de oplettende beleggers onder ons is dit juist een zegen in plaats van een vloek.

De goudprijs wist tijdens het jaar 2020 extreem goede zaken te doen. Tenminste, dat was tijdens het eerste deel van 2020 het geval. Als reactie op de coronacrisis hadden beleggers massaal behoefte aan een veilige haven. Tijdens het tweede deel van 2020 sloeg het sentiment echter om en wist het gele edelmetaal een stevige top neer te zetten. Ook de goudmarkt wist toen een top neer te zetten en er volgde een maandenlange dalende trend.

Goudmarkt beschikt over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat het tij op de goudmarkt binnenkort opnieuw kan gaan keren. Op deze grafiek is de belangrijkste goudmijnaandelen-ETF afgezet tegenover de S&P 500 index. Hieruit blijkt duidelijk dat de goudmarkt tijdens de afgelopen maanden een ‘underperformance’ heeft afgeleverd.

Op de grafiek is ook te zien dat er inmiddels sprake is van een drie dubbele bodem. En binnen de technische analyse staat een dergelijk patroon bekend als een betrouwbaar bodempatroon. Wat dat betreft was de zwakte van de afgelopen maanden dus juist een kans voor de oplettende belegger. Mocht het verleden zich immers gaan herhalen, dan kan er een uitstekende periode gaan aanbreken voor de goudsector. En gisteren is nogmaals gebleken hoe hard het dan met de goudmarkt kan gaan.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>