Het ziet er naar uit dat China hun strenge coronamaatregelen aan het afbouwen is. Normaal moeten reizigers zeven dagen in quarantaine alvorens ze zich vrij mogen bewegen binnen de landsgrenzen. Die periode daalt nu naar vijf dagen, Chinese aandelen schieten omhoog. Zet men de deur open voor nog meer versoepelingen?

Wat is er aan de hand op de Chinese beurzen? De Hang Seng is met 7 procent gestegen, de Shenzhen Component met 2,52 procent en de Shanghai Composite met 1,72 procent. Chinese beleggers hebben duidelijk opnieuw vertrouwen en goede moed gekregen en dat is te danken aan het coronabeleid. De overheid gaat deze namelijk versoepelen.

Normaal gezien moeten reizigers zeven dagen in quarantaine blijven alvorens ze mogen gaan en staan waar en wanneer ze willen. Ook voor inwoners die besmet zijn met het virus bedraagt de quarantaine zeven dagen. Maar sinds vandaag komt daar verandering in.

Vijf i.p.v. zeven

Volgens het nieuwe coronabeleid wordt deze periode teruggeschroefd naar vijf dagen met enkele dagen ‘opvolging’. Deze versoepeling wordt met open armen verwelkomd op de financiële markten omdat de Chinese economie stilletjes aan opnieuw wordt opengesteld. Chinese reisaandelen boekten één van de grootste stijgingen.

Een dag eerder had Goldman Sachs gezegd dat het heropenen van de Chinese economie een rally op de Chinese beurzen zou kunnen veroorzaken met een gemiddelde stijging van 20 procent. Het ziet er naar uit dat de zakenbank het bij het recht eind heeft gezien de recente heropleving op de markten. De combinatie met een afkoeling van de inflatie werkt versterkend.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: Pikrepo

 

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!