Hoelang de handelsoorlog nog zal duren, weet waarschijnlijk alleen Amerikaans president Donald Trump. Maar volgens een strateeg is de uitkomst wel al bekend, China zal de oorlog namelijk gaan winnen en zal zo een zeven jaar nodig gaan hebben om onafhankelijk te zijn van Amerikaanse technologiebedrijven. Uiteindelijk zal China er sterker uitkomen, aldus de strateeg.

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zal uiteindelijk ‘gewonnen’ worden door de Chinezen, dat beweert althans Independent Strategy voorzitter en strateeg David Roche. Daarenboven zullen ze er ook voor zorgen dat ze onafhankelijk gaan worden van Amerikaanse technologiebedrijven en hun eigen sector fors versterken en uitbreiden door investeringen.

China will never trust the United States again, and it will achieve its technology independence within seven years.

China is tot nu toe altijd afhankelijk geweest van Amerikaanse technologieonderdelen zoals chips en software, maar ook modems en straalmotoren. Door de huidige omstandigheden in de handelsrelatie heeft het vertrouwen in de USA een deuk gekregen en zullen de Chinezen een manier zoeken om hun eigen boontjes te doppen zodat ze de Amerikanen kunnen afsnijden.

Eigen chipindustrie

Zo maken ze werk van hun eigen chipindustrie die hun in staat zal stellen om tegen 2025 zeventig procent van de nodige materialen te ontwikkelen en produceren voor hun eigen binnenlandse markt. Op dit moment wordt slechts 16 procent van de chips eigenhandig geproduceerd volgens een rapport van Center for Strategic and International Studies.

Roche voorspelt dat de handelsoorlog dit jaar zeker nog niet opgelost zal worden (ondanks de gesprekken in oktober), vooral omdat het conflict niet enkel meer over de handelsbalans tussen beide landen gaat. Het is een machtsstrijd geworden tussen de twee grootste economieën ter wereld, waarvan technologie een ontzettend belangrijk onderwerp is voor de Amerikanen.

Bronnen: CNBC

Foto: Bodkins18 – Pixabay

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER