Niet alleen maandag was een goede beursdag voor de Chinese aandelen, ook dinsdag werd een succes op de Chinese aandelenmarkten. Beleggers en investeerders trekken zich op aan het hoopgevende nieuws dat het aantal besmettingen aan het afnemen is. In Wuhan, het voormalige epicentrum van de uitbraak, worden de maatregelen zelfs al versoepeld.

Alweer een donkergroene dag op de Chinese aandelenmarkten, dat maakt nu al de tweede op rij deze week. De situatie omtrent COVID-19 lijkt er steeds meer en meer onder controle te zijn, het aantal besmettingen neemt flink af en dat geeft beleggers en investeerders hoop.

Gemiddeld spreken we over een stijging van 2 procent, de Shanghai index wist met 2,05 procent te stijgen naar 2.820 punten. Ook in Hong Kong is de stijging nagenoeg identiek, met 2,16 procent ging de index hoger naar 24.262. In Zuid-Korea maakte de KOSPI een sprong van 1,77 procent. Kortom, de Aziatische beleggers hebben er klaarblijkelijk zin in deze week.

Verbetering?

Investeerders houden de situatie omtrent de verspreiding van het virus nauwgezet in de gaten. Nu blijkt dat het aantal besmettingen aan het afnemen is, grijpen ze de kans om opnieuw hun posities in te nemen op de Aziatische aandelenmarkten, vooral nu alles zo laag noteert.

These trends suggest that lockdown measures are ‘working’ but it is still too early to tell if these improvements are sustainable. Hospitalizations tend to be lighter over the weekend and in some countries in Asia where it seemed like the curve flattened, new cases are cropping up.

Experten waarschuwen echter dat het te vroeg is om conclusies te trekken, de situatie kan evengoed opnieuw verslechteren. Kathy Lien, strateeg bij BK Asset Manamgent, benadrukt dat beleggers toch best even de kat uit de boom kijken alvorens ze zich massaal storten op de beurzen. Enige voorzichtigheid is toch aan te raden in deze onzekere tijden.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER