Het coronavirus heeft er voor weten te zorgen dat de wereldeconomie op dit moment voor een groot deel plat ligt. Met name Europa wordt op dit moment hard getroffen door het dodelijke virus. Maar, ook in de rest van de wereld is de onrust groot. En dat is bij beleggers ook niet onopgemerkt gebleven.

Een groot deel van de beleggers staat op dit moment aan de zijlijn toe te kijken. Beleggers hebben namelijk een hekel aan onzekerheid, en die onzekerheid is op dit moment volop aanwezig. In ruil daarvoor kiest een groot deel van de beleggers er voor om afstand te nemen van de financiële markten (tot de rust weer is teruggekeerd).

Beleggers nemen afstand van de financiële markten

Ook de groeimarkten zijn tijdens de afgelopen weken geconfronteerd met een stevige koersval. De analisten van SentimenTrader laten weten dat de groeimarkten zelden zo goedkoop gewaardeerd waren. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de ‘Price to Book’ ratio is gedaald richting de 1. Beleggers gebruiken de prijs-boekverhouding om de marktkapitalisatie van een bedrijf te vergelijken met de boekwaarde. Het wordt berekend door de aandelenkoers van het bedrijf per aandeel te delen door de boekwaarde per aandeel.

Slechts twee keer eerder hebben we bij de MSCI Emerging Markets index zo’n lage stand bij de Price to Book ratio gezien. Dat was in de jaren 2002 en 2008. Tijdens beide keren wisten de groeimarkten een stevige bodem te produceren. Met een riante beursstijging tot gevolg.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!