Aan het begin van dit beursjaar wisten de meeste Chinese aandelen een stevige top neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend hebben de Chinese aandelen tientallen procenten aan waarde ingeleverd. Met name de techaandelen werden hard afgestraft. Toch kan er een nieuwe bodem zijn neergezet. En de oplettende belegger kan hiervan profiteren.

De verschillen op de Chinese aandelenmarkt zijn op dit moment levensgroot. Terwijl de Shanghai index goed staande wist te blijven, werden veel andere indices geconfronteerd met stevige verliezen. Dit geldt met name voor de Chinese beursgenoteerde bedrijven die ook een notering op Wall Street hebben. Denk bijvoorbeeld aan Alibaba, Baidu en Tencent. Deze bedrijven zijn tijdens de afgelopen maanden geconfronteerd met een forse koersval.

Chinese aandelen ogen kansrijk

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research kan dit het moment zijn om terug te keren naar Chinese aandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de China ADR Index tijdens de afgelopen week krachtig wist op te veren vanaf de onderkant van het trendkanaal. Dit trendkanaal is al sinds het jaar 2001 van kracht en wist tijdens de afgelopen 20 jaar meermaals steun en weerstand te bieden. Deze index meet de prestaties van de Chinese beursgenoteerde bedrijven die ook een notering op Wall Street hebben.

Uit het onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt tevens dat de ‘Weekly Outside Reversal Up’ extra reden geeft tot optimisme. Deze omkeerbeweging gecombineerd met een 6-maandsdieptepunt, wist immers in het verleden altijd te leiden tot een aanzienlijke koersstijging. In alle voorgaande gevallen noteerde de China ADR Index een jaar later hoger. De gemiddelde koersstijging in dat geval bedroeg bijna 20%. Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan kunnen beleggers de Chinese beurzen dus maar beter in de gaten houden.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!