Volgens zakenbank JPMorgan wordt het tijd dat beleggers en investeerders zich focussen op Chinese aandelen. De coronamaatregelen in China worden versoepeld en de regulatoren zijn van plan om minder streng te zijn. Deze twee factoren zorgden voor druk op Chinese aandelen. Nu deze factoren stilaan verdwijnen, kunnen Chinese aandelen vleugels krijgen.

Terwijl de aandelen in de Verenigde Staten van Amerika rake klappen krijgen, wordt het misschien goed om de focus te richten op Chinese aandelen. Zakenbank JPMorgan ziet namelijk gunstige veranderingen die de aandelen er een duwtje in de rug kunnen geven.

Enerzijds is de Chinese overheid van plan om de coronamaatregelen verder te versoepelen waardoor de economie ademruimte krijgt. Tal van Chinese grootsteden hebben wekenlang gekreund onder een hevige besmettingsgolf waardoor de economische activiteiten daalden.

Daar zal de komende weken verandering in komen vermits er sprake is van versoepelingen. In Shanghai en Beijing werden de maatregelen vorige week reeds versoepeld. Dit gaat de Chinese economie opnieuw doen groeien en hopelijk worden de problemen omtrent de wereldwijde logistieke keten hierdoor ook van de baan geholpen.

Regulatoren

Een andere gunstige ontwikkeling is dat de Chinese regulatoren minder streng gaan zijn voor hun techbedrijven. De Chinese markten gaan nu al een tijdje gebukt onder strengere regels voor hun technologiesector. Bedrijven zoals Alibaba en Tencent werden onder streng toezicht geplaatst waardoor deze aandelen ook last hadden van forse tegenwind.

Valuations sometimes in the short term are a terrible indicator, but it at least gives you some guidance for the long term. And although we know the short-term visibility in China is still difficult, we still believe that the long-term growth drivers for China are still valid.

Strateeg Tilmann Galler is van mening dat Chinese aandelen aantrekkelijk zijn gewaardeerd op dit moment. Hij raadt beleggers en investeerders aan om posities in te nemen om hun portefeuille te diversifiëren. Ook omdat de Chinese centrale bank andere uitdagingen heeft dan die van de Verenigde Staten van Amerika, Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Bronnen: Ellioth Smith – CNBC

Foto: PublicDomainPicturesPixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!