De meeste Chinese aandelen hebben er een bijzonder zwaar jaar opzitten. Als gevolg van de oplopende handelsspanningen in de wereld werden in het bijzonder Chinese aandelen stevig gedumpt. Dit jaar tappen de Chinese aandelen voorlopig uit een ander vaatje. Toch zijn Chinese aandelen nog steeds historisch goedkoop gewaardeerd.

President Trump liet tijdens de afgelopen weken meermaals weten dat er vooruitgang zit in de handelsonderhandelingen tussen de VS en China. Mede daardoor wisten de aandelenmarkten tijdens de afgelopen weken ook stevig in waarde te stijgen. En de Chinese aandelen bleven daarbij niet achter op de feestvreugde.

Deze Chinese aandelen waren zelden zo goedkoop…

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de aandelen binnen de Shenzhen Composite index nog steeds historisch goedkoop zijn. Ten opzichte van 1200 andere aandelen in de wereld (Global S&P 1200) waren deze Chinese aandelen, relatief gezien, sinds het jaar 2006 niet meer zo laag gewaardeerd.

De Chinese aandelen die een plekje hebben binnen de Shenzhen Composite index, zijn voornamelijk de nieuwere en kleinere Chinese aandelen. Deze aandelen krijgen vaak harde klappen te verduren op de momenten dat het beursklimaat wat tegenzit. Tijdens de laatste keren dat deze aandelen relatief gezien zo goedkoop gewaardeerd waren, wist dat telkens de jaren daarna te leiden tot een ‘outperformance’.