Er heerst nog steeds onzekerheid op de financiële markten. Dat is ook niet vreemd, want er zijn twijfels over de effectiviteit van de wapenstilstand tussen China en de VS. Weten beide partijen het daadwerkelijk voor elkaar te krijgen om binnen 90 dagen een handelsakkoord te sluiten?

Tijdens de afgelopen weken zijn er tal van Chinese macrocijfers verschenen. En het algemene economische plaatje ziet er niet bepaald rooskleurig uit. De Chinese economie ondervindt op dit moment duidelijk hinder van de opgelegde Amerikaanse importtarieven. En de vraag is of die importheffingen binnenkort opgeheven gaan worden. Trump lijkt immers niet bepaald een president van compromissen te zijn.

Beleggers moeten hun vizier richten op Chinese aandelen

Inmiddels zit al het slechte nieuws al behoorlijk in de Chinese beurskoersen verwerkt. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van FactSet, te zien dat Chinese aandelen zelden zo goedkoop waren. Op dit moment is er bij de MSCI China Index sprake van een voorwaartse koers-winstverhouding van 11,2. Dit ligt net onder het 10-jarige gemiddelde van 11,3. Ook de voorwaartse koers-boekwaardeverhouding ligt onder het 10-jarige gemiddelde.

Uit deze illustratie blijkt dat Chinese aandelen zelden zo goedkoop waren. De Chinese economie mag dan op dit moment wel hinder ondervinden van het handelsbeleid van Trump, de vraag is natuurlijk of Chinese aandelen niet te hard zijn afgestraft. De toekomst voor China ziet er immers nog steeds erg goed uit.