De edelmetalen hebben het al jaren lastig. In de periode van 2000 tot 2011 heerste er groot optimisme in de goud- en zilvermarkt, maar dat optimisme is de afgelopen jaren in rap tempo verdwenen. Op dit moment heerst en hoofdzakelijk pessimisme en als gevolg daarvan durven maar weinig beleggers te investeren in goud- en zilveraandelen.

De goud- en zilverprijs liggen op dit moment op schema om het beursjaar 2018 met een verlies af te sluiten. Toch zijn er nog genoeg handelsdagen te gaan en de goud- en zilverstieren zouden door middel van een eindejaarsrally het verlies volledig kunnen wegwerken. Tijdens de afgelopen weken werd daar in ieder geval een goede basis voor gelegd.

Is dit het moment om in zilver te beleggen?

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde recent de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de zilverprijs gevangen zit binnen een koerspatroon dat we de afgelopen 50 jaar wel vaker hebben gezien. Tijdens alle voorgaande keren was de uitkomst overigens gunstig, want de zilverprijs wist telkens opwaarts uit te breken. Tijdens de laatste keer vormde dat zelfs het startsein voor de rally die uiteindelijk ruim 10 jaar wist te duren.

Breekt er binnenkort een nieuwe zilverrally aan?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!