De meeste Chinese aandelen hebben bijzonder slechte handelsweken achter de rug liggen. Met name de Chinese aandelen die ook een beursnotering buiten de eigen landsgrenzen om hebben, werden getroffen door zware verliezen. Als gevolg van deze beursdaling zijn Chinese aandelen op dit moment historisch laag gewaardeerd. En wellicht biedt dat juist kansen.

Al enige tijd is er genoeg te doen over Chinese aandelen. Het thema van ‘delisting’ speelt nog steeds en de Amerikaanse beurswaakhond heeft onlangs laten weten dat Chinese bedrijven binnen enkele jaren moeten voldoen aan de Amerikaanse verslaggevingseisen. Doen ze dit niet, dan bestaat de kans dat ze hun beursnotering op Wall Street zullen kwijtraken. Beleggers reageerden massaal op deze waarschuwing en verkochten veelal hun Chinese aandelen.

Chinese aandelen kunnen jarenlang gaan outperformen

Wellicht hebben beleggers echter te extreem gereageerd op de ontwikkelingen rondom de Chinese aandelen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is in ieder geval te zien dat Chinese aandelen historisch laag gewaardeerd zijn. De laatste keer dat er sprake was van een koers-winstverhouding van ongeveer 8 was aan het begin van 2016 en dat wist destijds te leiden tot een stevige bodem.

Op de grafiek is ook te zien dat Chinese aandelen helemaal ‘goedkoop’ zijn in verhouding tot Amerikaanse aandelen. Terwijl het gemiddelde Chinese aandeel gewaardeerd staat tegen 8 keer de winst, heeft het gemiddelde Amerikaanse aandeel te maken met een koers-winstverhouding van 18. En dat terwijl de kans groot is dat de Chinese economie binnen afzienbare tijd de Amerikaanse economie zal gaan passeren als grootste economie ter wereld. Wat dat betreft lijkt het groeipotentieel voor Chinese aandelen op dit moment onderschat te worden.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER