Al enkele weken weten de Chinese aandelenmarkten in positieve zin op te vallen. Beleggers verwachten dat de Chinese economie de ergste schade reeds geleden heeft en ruiken daardoor hun kans. En dat is goed terug te zien, want er stroomde afgelopen week opnieuw miljarden dollars richting de Chinese aandelenmarkten.

Tijdens de afgelopen jaren is de interesse in Chinese aandelen afgenomen. De meeste beleggers betitelden de Chinese aandelenmarkt als een ‘verhoogd beleggingsrisico’. En deze gedachte komt voor een groot deel voort uit de gebeurtenis uit het jaar 2016. Tijdens het begin van dat beursjaar werden Chinese aandelen geconfronteerd met een historische prijsval. En dat heeft flinke schade aangericht aan het goede imago dat Chinese aandelen inmiddels hadden opgebouwd.

Beleggers geloven weer in een Chinese toekomst

Toch lijken steeds meer beleggers het jaar 2016 achter zich te laten. Tijdens de voorbijgaande weken stroomde er immers miljarden dollars richting de Chinese aandelenmarkten. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat er tijdens de afgelopen handelsweek zelfs sprake was van de op één na grootste kapitaalinstroom ooit. Meer dan 6 miljard dollar stroomde er richting Chinese aandelen.

Toch moeten beleggers uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken. Een soortgelijke situatie was immers zichtbaar in het jaar 2015. En vervolgens werden de Chinese aandelenmarkten in januari 2016 geconfronteerd met een historische beursdaling. Beleggers doen er dus verstandig aan om de juiste Chinese aandelen te selecteren.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!