De autoverkopen in China hadden het in januari bijzonder lastig. Er werden 18 procent minder voertuigen verkocht, dat is nu al de 19e maand op rij dat de autoverkopen dalen. Marktkenners vermoeden dat het coronavirus zeker een negatieve druk heeft op de autoverkopen. De sector kreunt dus onder de omstandigheden en dient snel een oplossing te vinden.

Een daling van 18 procent in januari, de auto-industrie in China heeft het klaarblijkelijk moeilijk. Dit is nu al de 19de maand op rij dat de autoverkopen aan het dalen zijn. Het nieuwe coronavirus heeft ongetwijfeld iets te maken met de daling in januari en treft de industrie hard.

De verkoop van ‘new energy vehicles’ (NEVs) is zelfs gedaald met 54,4 procent, de zevende maand op rij in daling. Lokale overheden hebben strenge maatregelen genomen omtrent verplaatsingen en hebben inwoners gewaarschuwd om publieke plaatsen te vermijden. De epidemie heeft een negatieve impact op de auto-industrie want er wordt duidelijk minder geproduceerd.

Minder productie

In Hubei, de provincie waar het coronavirus is uitgebroken en een belangrijke hub die verantwoordelijk is voor 9 procent van de output, hebben Honda Motors, Renault en Peugeot laten weten dat ze hun autoproductie zullen terugschroeven en uitstellen.

Ook andere autobouwers in dezelfde regio hebben laten weten dat ze hun fabrieken aan een verminderde capaciteit zullen laten draaien gezien de vraag naar voertuigen toch gedaald is. Daaronder vallen autobouwers zoals Volkswagen en General Motors.

Ook Tesla, die sinds vorige maand auto’s afleveren vanuit hun fabriek in Shanghai, verwacht dat ze minder auto’s zullen gaan verkopen en dus ook minder auto’s zullen gaan produceren de komende weken. Het is duidelijk dat de autosector wat last ondervindt van het virus.

Bronnen: CNBC

Foto: Siyuwj – Wikimedia – CC BY-SA 3.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>