De meeste beleggers zal het niet ontgaan zijn dat de aandelen Apple en Microsoft bezig zijn aan een fantastische prijsrally. Met name Microsoft weet op dit moment hoge ogen te gooien op Wall Street. Samen nemen Apple en Microsoft bijna 10% van de totale beurswaarde van de S&P 500 index voor hun rekening. En die prestatie is ook behoorlijk angstaanjagend te noemen.

Het jaar 2019 was hét jaar van Apple en Microsoft. Zo wist Apple vanaf de bodem van 2018 gerekend ongeveer in waarde te verdubbelen. En ook Microsoft wist een waanzinnige prestatie af te leveren. En ook dit jaar zijn beide aandelen goed uit de startblokken gekomen. In het bijzonder weet Microsoft op dit moment enorm goede zaken te doen.

Moeten we vrezen voor een nieuwe beurscrash?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat het belang van Apple en Microsoft in de S&P 500 index al jaren in de lift zit. Hun gezamenlijke belang in de Amerikaanse beurs is in ongeveer vijf jaar tijd in waarde verdubbeld. Op dit moment nemen de twee grootste bedrijven ter wereld (qua beurswaarde) bijna 10% van de hele marktwaarde van de S&P 500 index voor hun rekening.

Op de grafiek is ook te zien dat het gezamenlijke belang van twee beursgenoteerde bedrijven in de Amerikaanse beurs voor het laatst in het jaar 2000 zo groot was. Destijds namen General Electric en Microsoft samen bijna 9,5% van de totale waarde van de S&P 500 index voor hun rekening. Niet veel later knapte echter destijds de internetzeepbel uiteen.

Het is te hopen dat dit sprookje een gelukkiger einde kent.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.