De Chinese economie ondervindt op dit moment zware hinder van het dodelijke coronavirus. Als gevolg van dit virus ligt een deel van de economie volledig stil. En dat blijkt uit steeds meer macrocijfers. Zo daalde tijdens de eerste twee weken van februari de autoverkopen met 92%. En de kans is groot dat de economie het hele jaar nog hinder zal ondervinden van dit virus.

China is zonder twijfel het land dat op dit moment het meeste last heeft van het dodelijke coronavirus. In geen enkel ander land zijn er zoveel mensen besmet met het virus. Daarnaast is het overgrote deel van de doden afkomstig uit China. Dit alles is overigens niet vreemd, want het virus is ook in het groeiland ontstaan.

Het coronavirus kan grote economische schade aanbrengen

Economisch gezien gaat China op dit moment zwaar gebukt onder het virus. Die conclusie kan onder andere getrokken worden door te kijken naar de Chinese autoverkopen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de autoverkopen tijdens de eerste twee weken van februari met 92% wisten te dalen. En dat komt voor een groot deel door het feit dat de Chinezen het huis bijna niet meer uit durven te komen. Daarnaast houden veel Chinezen, als gevolg van de onzekerheid in het land, de hand op de knip.

Volgens diverse economen moeten beleggers de economische schade dat het coronavirus met zich meebrengt niet onderschatten. En die schade wordt met de dag groter.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!