Het merendeel van de beleggers bezit op dit moment geen energieaandelen. Binnen de Nederlandse landsgrenzen zal dit aantal misschien wat lager liggen, omdat het aandeel Shell nog behoorlijk populair is. Tijdens de afgelopen jaren is er echter een afkeer ontstaan tegenover de energiesector. Als gevolg daarvan zijn energieaandelen behoorlijk aantrekkelijk qua prijs geworden.

Al jaren heeft de energiesector het lastig. De grote energieaandelen weten nog redelijk goed het hoofd boven water te houden, maar de kleinere spelers worden steeds meer van de markt verdreven. Steeds meer beleggers moeten, als gevolg van de opkomst van hernieuwbare energie, niets meer van de traditionele energiesector hebben.

Energieaandelen beschikken over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat energieaandelen in vergelijking met de S&P 500 index sinds het jaar 1941 niet meer zo goedkoop zijn geweest. Volgens de analisten van Bank of America is de huidige ‘underperformance’ behoorlijk opvallend te noemen. In amper tien jaar tijd is de energiesector veranderd van zwaar overgewaardeerd naar zwaar ondergewaardeerd.

Volgens de analisten van de zakenbank is de energiesector op dit moment behoorlijk aantrekkelijk geprijsd. Het is volgens hen waar dat de opkomst van hernieuwbare energie een gevaar is voor de traditionele energiesector, maar veel beleggers overschatten deze nieuwe energiebronnen. De meeste bedrijven zullen namelijk nog jaren afhankelijk zijn van de traditionele energiebronnen. En dat lijken de meeste beleggers nu uit het oog te verliezen.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar