De Chinese centrale bank, The People’s Bank of China, heeft laten weten dat ze verdere stappen zullen ondernemen om de economie te ondersteunen. Dit zal onder andere inhouden dat ze meer gaan investeren in infrastructuur maar ook het versoepelen van leningen voor bedrijven en gezinnen. De Chinese economie kan wat hulp gebruiken door de strenge maatregelen die men heeft genomen in verband met het coronavirus.

De PBOC gaat hun beleid aanpassen zodat bedrijven en gezinnen ondersteund worden in deze moeilijke tijden. Het monetaire beleid gaat versoepeld worden en de liquiditeit gaat tijdelijk verhoogd worden totdat er een oplossing is gevonden voor het coronavirus.

China’s monetary policy space is still very sufficient, and the toolbox is also sufficient. We are confident and able to offset the impact of the epidemic.

De centrale bank gaat onder andere ook leningen goedkoper maken voor kleine bedrijven. Deze maatregelen zullen nodig zijn, het virus heeft een groot deel van de bedrijfsactiviteiten in het land stilgelegd. Men verwacht dat de Chinese economie dit kwartaal slechts met 3,5 procent gaat groeien. Dat is een flink pak lager dan analisten eerst hadden voorspeld.

Optimisme

Toch zijn ze optimistisch bij de PBOC. Chen Yulu, plaatsvervangend gouverneur van de centrale bank, zei dat de problemen slechts tijdelijk zijn en dat de Chinese autoriteiten het virus op korte termijn zullen verslaan en dat de activiteiten terug hun normale gang zullen gaan.

We believe that after this epidemic is over, pent-up demand for consumption and investment will be fully released, and China’s economy will rebound swiftly.

Deze moeilijke periode moet simpelweg overbrugd worden want de ‘fundamentals’ van de Chinese economie zijn volgens marktkenners nog altijd robuust en duurzaam. Men kan deze periode ook zien als een koopkans gezien de Chinese aandelen flink gezakt zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: PublicDomainPictures – Pixabay

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER