Apple is een van de meest geliefde aandelen onder beleggers. Dat is ook niet verwonderlijk, want het aandeel weet al jaren hoge ogen te gooien op Wall Street. Tijdens het afgelopen jaar wist de koers van Apple bijna in prijs te verdubbelen. Toch bestaat er een reële kans dat de koers van Apple binnenkort een stapje terug zet.

Apple is dit jaar vooralsnog voorzichtig uit de startblokken gekomen. Er bestaat een grote kans dat Apple hinder gaat ondervinden van het coronavirus. China is immers een belangrijke afzetmarkt voor de smartphonemaker. Daarnaast is het groeiland ook belangrijk voor de productie van iPhones. En door het virus zijn de deuren van tal van Chinese fabrieken gesloten.

Koers van Apple is op een belangrijk niveau terecht gekomen

Volgens Chris Kimble, technisch analist bij Kimble Charting, beweegt Apple al vijf jaar binnen een stijgend trendkanaal. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de bovenkant van dit trendkanaal inmiddels bereikt is. Tevens beukt het aandeel nu tegen een belangrijke Fibonacciweerstand aan. En die combinatie kan er uiteindelijk volgens Kimble voor zorgen dat de smartphonemaker geconfronteerd wordt met een (serieuze) daling.

Mocht de weerstandslijn en tevens het belangrijke Fibonacciniveau echter doorbroken worden, dan kan het aandeel te maken krijgen met een nieuwe opwaartse impuls. Beleggers kunnen dus voor beide scenario’s de grafiek maar beter nauwlettend in de gaten houden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.