De Chinese beurzen openden op maandag voor het eerst de deuren sinds 23 januari. Door het Chinese nieuwjaar, en de verlenging hiervan in verband met het coronavirus, waren beleggers niet eerder in de gelegenheid om te handelen. Bij opening daalden de koersen met meer dan 9%. Uiteindelijk moest de Chinese centrale bank ingrijpen om erger te voorkomen.

De beurzen van Shanghai en Shenzen werden afgelopen maandag geconfronteerd met stevige verliezen. Van de bijna 4.000 beursgenoteerde bedrijven daalde 90% met 10%. Dit is de maximaal toegestane daling van een aandeel op één dag. De koersdaling op één dag is de ergste sinds het jaar 2007.

Chinese beurs bereikt een nieuw 10-maands dieptepunt

De Shanghai index wist gisteren te dalen naar een nieuw 10-maands dieptepunt. En juist dat kan slecht nieuws betekenen, want de analisten van Nautilus Investment Research laten weten dat dit weinig goeds voor de toekomst voorspelt. Zo blijkt uit hun onderzoek dat de Shanghai index gewoonlijk tegenvallend presteert 3, 6 en 10 maanden na het bereiken van een nieuw 10-maands dieptepunt.

Wat dat betreft kunnen beleggers dus maar beter voorzichtig te werk gaan als het om Chinese aandelen gaat. Het koersgevaar lijkt immers nog niet geweken te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)