Het aandeel Tesla zit al dagen in de lift. Afgelopen zomer noteerde het aandeel nog onder de $ 200, terwijl vandaag de dag het nog maar een kwestie van tijd lijkt te zijn alvorens de grens van $ 1.000 gepasseerd wordt. Moeten we vrezen voor een nieuwe zeepbel?

Tesla is tijdens de afgelopen maanden meermaals positief in het nieuws verschenen. Elon Musk lijkt eindelijk grip te hebben op de productieproblemen en onlangs werd nog met succes een nieuwe fabriek in China geopend. Daarnaast is de Tesla Model 3 zonder twijfel de meest populaire elektrische auto. Tot slot wist Tesla tijdens het afgelopen kwartaal meer winst te maken dan dat analisten verwacht hadden.

Gaat Tesla de Bitcoin achterna?

Deze ‘goede mix’ heeft weten te leiden tot een exponentiële stijging. In enkele maanden tijd is de koers van Tesla met meer dan 400% in waarde gestegen. Volgens analisten heeft dat voor een deel ook te maken met het feit dat een groot deel van de Tesla shorters met de staart tussen de benen het beurspeelveld heeft moeten verlaten.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat het koersplaatje bij Tesla op dit moment angstaanjagend veel lijkt op het koersplaatje dat in het jaar 2017 zichtbaar was bij de Bitcoin. Het optimisme rondom de digitale munt wist toen te stijgen naar een kookpunt en dat wist uiteindelijk te leiden tot een gigantische crash.

Komt er binnenkort een Tesla-crash?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.