Goed nieuws vanuit China, de economie groeide er tijdens het derde kwartaal met 4,9 procent. Dat blijkt uit gegevens van de National Bureau of Statistics. Dankzij dit ‘sterke kwartaal’ is de economische groei in China op jaarbasis tot nu toe positief. Als de cijfers voor het vierde kwartaal opnieuw in de plus zitten, kan China het jaar op een positieve noot eindigen.

Het gaat goed in China en met zijn economie, COVID-19 lijkt er hoe langer hoe meer verleden tijd. Tijdens het derde kwartaal groeide de Chinese economie met 4,9 procent. Dat is echter 0,3 procent minder dan analisten en marktkenners hadden voorspeld. Maar dankzij het sterke kwartaal noteert de Chinese economie tot nu toe overtuigend positief dit jaar.

Duurzaam herstel

Economen van het financiële statistiekenbureau Wind Information benadrukken dat de Chinese economie aan het normaliseren is. De coronamaatregelen die de overheid heeft genomen, en nog steeds neemt bij opflakkeringen, hebben hun effect niet gemist. Algemeen gesproken is het herstel duurzaam maar China moet oppassen voor internationale ontwikkelingen.

However, we should also be aware that the international environment is still complicated and severe with considerable instabilities and uncertainties, and that we are under great pressure of forestalling epidemic transmissions from abroad and its resurgence at home. The economy is still in the process of recovery and the foundation for sustained recovery needs to be consolidated.

Larry Hu, hoofdeconoom bij Macquarie, verwacht dat de binnenlandse vraag naar goederen en diensten zal toenemen de komende maanden. Hij voorspelt een economische groei van 5,5 procent tijdens het vierde kwartaal. Sterker nog, voor het eerste kwartaal van 2021 ziet hij de economische groei zelfs uitschieten naar 15 procent. Hu zijn groeiprognose voor 2020 is 2 procent en 8,5 procent voor 2021, goede vooruitzichten in ieder geval.

Bronnen: CNBC

Foto: PublicDomainPictures – Pixabay

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER