De coronacrisis zal er voor zorgen dat de wereldeconomie dit jaar geconfronteerd gaat worden met een historische krimp. Bijna geen enkel land weet deze dans te ontspringen. Ondanks dat zijn er ook al wat lichtpuntjes zichtbaar. Met name de Amerikaanse detailhandelsverkopen voorspellen betere tijden.

De Amerikaanse economie wordt net als de meeste andere economieën getroffen door een stevige recessie. Met name de situatie binnen de Amerikaanse arbeidsmarkt begint langzaam maar zeker zorgwekkend te worden. Toch zijn er binnen de Amerikaanse economie ook lichtpuntjes te bespeuren.

Is het einde van de recessie in zicht?

Uit de meest recente cijfers blijkt dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen al enkele weken stevig in de lift zitten. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de totale waarde van de detailhandelsverkopen zelfs onlangs wist te stijgen naar een nieuw record. Op deze grafiek is duidelijk een V-herstel zichtbaar.

Volgens de economen van LPL Research kan dit een teken zijn dat er binnen afzienbare tijd een einde zal komen aan de Amerikaanse recessie. In het jaar 2001 kwam er ook binnen enkele maanden een einde aan de recessie, nadat de Amerikaanse detailhandelsverkopen wisten te stijgen naar een nieuw record.

Is het einde van de recessie in zicht?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>