De coronacrisis is wereldwijd goed voelbaar. De wereldeconomie wordt dit jaar geconfronteerd met een historische krimp. Ook de Westerse landen weten de dans niet te ontspringen. Volgens de economen van Bank of America zal de Chinese economie zich het snelste herstellen van deze rampzalige crisis.

Trump wijst al maanden met een beschuldigende vinger richting China. Volgens de president van de VS is de huidige crisis aan het overheidsbeleid van China te danken. Dat is ook de reden waarom Trump spreekt over een ‘China virus’.

Groei van de Chinese economie zal standhouden

De Chinese economie werd aan het begin van de coronacrisis hard geraakt. Dat was niet verwonderlijk, want het land voerde als eerste een ‘lockdown’ in. Inmiddels zijn er weer voorzichtige groeitekenen zichtbaar in China. Volgens de economen van Bank of America zal dit economisch herstel zich de komende tijd voortzetten. De economen van de zakenbank verwachten dat de Chinese economie dit jaar alsnog zal groeien.

Op de bovenstaande grafiek zijn de groeiverwachtingen van Bank of America voor de Chinese, Amerikaanse en Europese economie in beeld gebracht. Volgens hen moeten de Amerikaanse en Europese economie een stuk langer wachten voordat het niveau van vóór de coronacrisis terug bereikt gaat worden. Mogelijk zal dit pas in het jaar 2022 het geval zijn. Op dat moment is de Chinese economie volgens de ramingen al met 10% gegroeid ten opzichte van de eindstand van 2019.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!