Het Chinese e-commerce bedrijf JD.com heeft zijn kwartaalrapport gepubliceerd. Ze wisten tijdens de eerst drie maanden van het jaar een omzet te draaien van 239,7 miljard yuan (37,8 miljard dollar), dat is meer dan de 236,6 miljard yuan die analisten hadden voorspeld. Een gemengde prestatie vermits de omzetgroei in Q1 het traagst allertijden was.

JD.com, één van China’s grootste e-commerce bedrijven, heeft 239,7 miljard yuan omzet gedraaid tijdens het eerste kwartaal dit jaar, een stijging van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorige jaar. Dat is de traagste groei sinds het ontstaan van het bedrijf maar ze overtroffen wel de verwachtingen van analisten. Beleggers en investeerders zijn optimistisch.

De tragere omzetgroei heeft natuurlijk te maken met COVID-19 en de strenge lockdowns in tal van grootsteden. Ondanks deze uitdagingen, wist JD.com dus toch beter te presteren dan analisten hadden voorspeld. Dat is voor beleggers en investeerders voldoende om aandelen in te slaan, JD.com ging in Hong Kong 7,40 procent hoger.

COVID-19

Deze trend is ook zichtbaar bij andere Chinese bedrijven, het is dus niet enkel iets dat JD.com treft en dat stelt de markten gerust. Grote Chinese zakenbanken hebben hun vooruitzichten voor de Chinese economie neerwaarts bijgesteld. Ze verwachten niet dat China een groei van 5,5 procent zal halen dit jaar vanwege COVID-19 en de strenge lockdowns.

Daarenboven zullen de Chinese autoriteiten vermoedelijk ook wat milder gaan worden voor hun eigen technologiesector. De strenge aanpak, die nu al 16 maanden aanhoudt, zorgt voor grote druk op bedrijven binnen deze sector wat uiteindelijk beleggers en investeerders doet wachten langs de zijlijn. JPMorgan zei dinsdag dat de Chinese techsector interessant begint te worden.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Gerd Altmann – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!