Aziatische obligaties met een hoog risico, oftewel junk bonds, worden steeds populairder. Vooral obligaties van Chinese vastgoedontwikkelaars. In 2019 worden ze omarmd door internationale vermogensbeheerders.

Junk bonds hebben een hoog risico. De kans is dus groot dat de schuld niet word terugbetaald. Maar aan de andere kant hebben ze een hoog rendement.

Vermogensbeheerders als UBS en BlackRock zien kansen in Chinese junk bonds. Volgens hen zijn de omstandigheden in China namelijk veranderd ten opzichte van vorig jaar. Zo is er nu minder dreiging van de handelsoorlog. Ook is het geldbeleid in China momenteel soepeler dan vorig jaar.

Aziatisch high-yield is de beste call van het jaar

Hayden Briscoe, senior manager van de Aziatische obligaties bij UBS, kan dat beamen. De situatie is volgens hem verbeterd. Zo zei hij:

Onze beste call dit jaar is die van Aziatische high-yield obligaties en specifieker obligaties van Chinees vastgoed. We geloven dat deze nog beter gaan presteren in de toekomst.

Volgens Briscoe is er in China een hoop veranderd ten opzichte van vorig jaar:

We zien dat het onderliggende plaatje in China heel, heel erg is veranderd. Vorig jaar waren er namelijk veel meer zorgen. Dat komt specifiek omdat China nu veel minder bezig is met de afbouw van schuld.

Naast UBS is ook BlackRock positief over Chinese vastgoedobligaties. Zo stelt Neeraj Seth, senior manager van de Aziatische obligaties bij BlackRock:

We zijn voor een aantal maanden optimistisch over Chinese vastgoed obligaties met een hoog rendement.

Chinese vastgoedontwikkelaars domineren de markt

De Chinese vastgoedontwikkelaars domineren momenteel de uitgifte van de in dollars genoteerde junk bonds in het eerste kwartaal van 2019. Dat blijkt uit onderzoek van CreditSights.

Het bedrijf stelde dat het grootste gedeelte van de uitgifte van nieuw schuldpapier van deze hoog renderende vastgoed ontwikkelaars kwam.

Bron: CNBC

Foto: iStock

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.