We zijn millimeters verwijderd van nieuwe all-time-highs op de beurzen. Waar we eind vorig jaar nog flink crashten, is de S&P 500 nu nog maar 1,3 procent verwijderd van een nieuw record. Gaan we de nieuwe highs deze week breken?

Momenteel noteert de grootste Amerikaanse beurs op 2.892 punten. Dat is net iets minder dan de all-time-high in september van 2018. Toen noteerde de S&P op 2.929 punten.

Ook andere Amerikaanse beurzen doen het goed. Zo is de Dow Jones nog 1,5 procent verwijderd van de all-time-high van 26.828 punten. De Nasdaq moet nog 2,1 procent winnen om op een nieuwe recordkoers te komen.

Q4 2018 en Q1 2019 wereld van verschil

In december crashten de beurzen flink. De S&P 500 daalde met 19,8 procent van de piek. Toen waren er nog volop zorgen over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Ook was het vreesden beleggers voor een krapper rente beleid van de Fed.

Maar nu zijn die zorgen allen weggenomen. Er zijn berichten dat er bijna een deal is in de handelsoorlog. 90 procent van de deal zou rond zijn. Nu wordt er nog over details gesproken.

Daarnaast kondigde de Fed aan de rente niet meer te verhogen. De rente zal zelfs eerder worden verlaagd, dan worden verhoogd. Dat is traditioneel goed voor aandelen.

Pankaj Patel, van Cirrus Research, stelde:

De rally in aandelenmarkten in het eerste kwartaal kan grotendeels worden aangerekend aan de ommekeer van de Fed en de hevige sell-off in het vierde kwartaal van 2018.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger