Dat de Chinezen gek zijn op edelmetalen, dat zullen de meeste mensen wel weten. De handelsoorlog met de Amerikanen heeft echter geleid tot een nog grotere koopdrang naar edelmetalen. En de Chinezen zijn in het bijzonder erg geïnteresseerd in goud.

Tot verbazing van velen wisten de Chinezen en de Amerikanen ruim een maand geleden niet tot een handelsakkoord te komen. Volgens Trump was dit volledig te wijten aan de Chinezen die zich volgens hem niet aan de afspraak hebben gehouden. De kans op een langdurige handelsoorlog tussen de VS en China lijkt met de dag groter te worden.

Chinese overheid vlucht naar goud

Sinds het einde van 2018 heeft de Chinese overheid, als gevolg van de handelsoorlog, al veiligheidsmaatregelen genomen. En een van die veiligheidsmaatregelen is het vergroten van de Chinese goudreserve. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de Chinezen al 6 maanden op rij goud aan de reserves toevoegen. Inmiddels beschikt China over 61,5 miljoen ounces aan goud.

Ondanks het feit dat veel beleggers goud niet meer zien als veilige haven, denkt de Chinese overheid daar compleet anders over. En volgens kenners is de goudhonger van de Chinezen nog niet gestild. En dat is uiteraard een goed teken voor de goudmarkt.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!