De Chinese economie heeft het op dit moment niet makkelijk. De economie van het groeiland wordt immers geteisterd door de opgelegde importtarieven vanuit de VS. Ondertussen probeert de Chinese overheid er alles aan te doen om een groeivertraging te voorkomen. En dat kan zelfs leiden tot het eerste begrotingstekort in jaren tijd.

De handelsstrijd tussen de Amerikanen en de Chinezen lijkt met de dag heftiger te worden. Tijdens de afgelopen dagen zijn er over en weer nieuwe importtarieven opgelegd. Daarnaast onderzoekt China op dit moment de mogelijkheid voor het dumpen van Amerikaanse staatsobligaties. Met andere woorden lijkt een handelsdeal op dit moment ver weg te zijn.

Chinese economie heeft last van de handelsoorlog

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de Chinese overheid op dit moment behoorlijk wat geld uitgeeft om een groeivertraging te voorkomen. En volgens economen kan dat dit jaar zelfs leiden tot een begrotingstekort. Dat hoeft overigens niet direct een probleem te zijn, want tijdens de afgelopen jaren was er telkens sprake van een begrotingsoverschot.

Deze grafiek maakt wel duidelijk dat de Chinese overheid alle zeilen moet bijzetten om een harde landing van de Chinese economie te voorkomen. En de vraag is hoe lang de Chinezen dat kunnen volhouden.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar