De Verenigde Staten zal voorlig geen importtarieven invoeren op auto’s. Dat vertelden vier bronnen aan het mediaplatform CNBC. Trump zou tot vrijdag middernacht (in Washington) de tijd hebben om tarieven op auto’s in te voeren. Maar de beslissing wordt met een halfjaar uitgesteld volgens de bronnen.

De Verenigde Staten blijft dus onbeslist over nieuwe tarieven op auto’s. Deze zouden vooral Europa, en in het bijzonder Duitsland, raken. Onlangs stelde een analist dat de Duitse beurs gemakkelijk met 6 procent zou kunnen dalen als importheffingen op auto’s in zouden gaan.

Maar Trump ziet er voorlopig van af. Wellicht omdat de Europese Unie al een lijst met Amerikaanse goederen heeft opgesteld die worden belast als de Amerikaanse tarieven ingaan.

Europese ministers zijn opgelucht

Verschillende Europese ministers zijn opgelucht door het besluit van Trump. Bijvoorbeeld Bruno Le Maire, de Franse Minister van Financiën. Hij zei:

Het is een wijs besluit. Ik geloof dat we dergelijke sancties, tarieven en een handelsoorlog moeten vermeiden. Omdat, weet je, de overtuiging van de Franse overheid is dat een handelsoorlog hele negatieve effecten zal hebben op de wereldwijde groei. Groei in de Verenigde Staten, groei in China en natuurlijk voor alle Europese landen.

De Duitse Minister van Financiën is ook blij met de huidige beslissing. Hij stelde:

Het is belangrijk dat we de handel opvoeren en geen nieuwe barrières opleggen. Het is een heel goed bericht.

Europa kan geen extra tarieven gebruiken

Het is heel begrijpelijk dat Europese leiders zijn opgelucht. Zo is de staat van de Europese economie niet heel sterk. Het laat zelfs al tekens van zwakte zien. Extra tarieven op auto’s zouden Duitsland hard raken, zo is Duitsland erg afhankelijk van de export.

Bron: CNBC

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.