Na Xpeng gaat nu ook een andere Chinese startup autobouwer elektrische voertuigen leveren in Noorwegen. Het gaat namelijk over Nio, het bedrijf dat gesteund wordt de Chinese overheid en de ambitie heeft om de concurrentie aan te gaan met Tesla en Audi. Het plan is om in september te beginnen met de levering van hun ES8 SUV gevolgd door de ET7 sedan.

Nio, de Chinese startup autobouwer, gaat zich niet langer beperken tot de Chinese markt. Er waren al geruchten dat er plannen waren om uit te breiden naar Europa en die werden onlangs bevestigd. Hun avontuur zal in Noorwegen beginnen met een ‘Nio House’ in Oslo dat in het derde kwartaal van dit jaar de deuren zal openen.

Het plan is om in september er hun eerste voertuigen te leveren, beginnend met hun ‘flagship SUV’ de ES8. Vanaf 2022 zullen ze ook hun ET7 sedan willen leveren aan klanten in Noorwegen. De keuze voor dit land is niet onlogisch vermits meer dan de helft, namelijk 54,3 procent, van de nieuwe voertuigen die er worden verkocht elektrisch zijn.

EV trend

Deze trend is al drie jaar aan de gang in Noorwegen met Audi’s e-tron als best verkopende wagen vorig jaar. In 2019 was de Model 3 van Tesla er het best verkochte voertuig en in 2018 was dat de Nissan Leaf. Nio volgt hiermee het voorbeeld van zijn Chinese concurrent Xpeng, die in december vorig jaar reeds 100 voertuigen wisten te verkopen in Noorwegen.

Later dit jaar hoopt Xpeng te zien hoe klanten in Noord-Europa reageren op hun elektrische P7 sedan, zei voorzitter en CEO He Xiaopeng vorige maand op de autoshow in Shanghai. Hij werft nieuw personeel aan en is van plan een bedrijf op te zetten in de regio, voordat hij naar West- en Oost-Europa trekt met zijn avontuur.

Bronnen: CNBC

Foto: Jengtingchen – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>