Tijdens de afgelopen beursmaand werden de Chinese techaandelen geconfronteerd met een historische koersdaling. Als gevolg van aangescherpte regelgeving in China, werden deze aandelen massaal gedumpt. Voor de Chinese techaandelen die ook een notering in de VS hebben, wist dit zelfs te resulteren in de sterkste koersdaling sinds de financiële crisis.

Aandelen als Tencent, Baidu en Alibaba zijn bij veel beleggers wel bekend. Deze aandelen werden tijdens de afgelopen weken getrakteerd op een stevige koersdaling. Deze dalende trend is bij de meeste Chinese techaandelen al sinds februari 2021 waarneembaar. Weinig beleggers hadden dit overigens zien aankomen, want tijdens de maanden daarvoor wist deze groep aandelen juist te excelleren.

Chinese techaandelen zitten in de hoek waar de klappen vallen

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Boomberg, is de dramatische prestatie van de Chinese techaandelen in beeld gebracht. De Chinese techaandelen die ook een notering op Wall Street hebben, werden tijdens de maand juli geconfronteerd met een gemiddelde koersdaling van 22%. Dit is de grootste maandelijkse koersval sinds het jaar 2008, toen de aandelenmarkten geconfronteerd werden met de nare gevolgen van de financiële crisis.

Deze grafiek maakt duidelijk dat de huidige koersval bijzonder te noemen is. Overigens hoeft dit niet direct een koopkans op te leveren, want in het jaar 2008 werden de meeste Chinese techaandelen tijdens de maanden daarna ook nog geconfronteerd met een verdere koersdaling. Het verschil is alleen dat er destijds sprake was van een crisis.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis