De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China heeft een negatieve invloed op de Chinese aandelenmarkten. De strubbelingen zorgen er voor dat de hoofdindexen redelijk wat punten hebben verloren de afgelopen maanden. Technologieaandelen houden redelijk goed stand, dat komt omdat investeerders ze aanschouwen als een ‘veilige haven’.

De handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika heeft ongetwijfeld een negatieve impact op de Chinese beurzen. Verschillende indexen, zoals bijvoorbeeld de Shanghai Composite en de Hang Seng, hebben de afgelopen maanden al redelijk wat van hun waarde verloren.

‘Veilige investering’

Een onderzoeksanalist van CNBC heeft de situatie onder de loep genomen en kwam tot de constatatie dat dit niet geldt voor alle Chinese aandelen. Hij ziet opwaarts potentieel voor technologieaandelen zoals Baidu, Alibaba en Tencent. Investeerders zien dit namelijk als een ‘veilige’ investering.

Echter, begin deze week werden deze aandelen ook mee de dieperik ingesleurd door de algemene negatieve tendens op de Chinese beurzen. Ray Wang verwacht dat deze zogenaamde BAT-aandelen dit jaar met 15 tot 20 procent zullen stijgen ondanks het conflict met de Verenigde Staten.

I still think that there’s a lot of money out there that has not gone into the market.

Wang benadrukt dat er geen veilige aandelen bestaan maar hij merkt op dat investeerders deze BAT-aandelen aanschouwen als een ‘veilige haven’ omdat ze nogal schokbestendig zijn tijdens de hele heisa tot nu toe. Het feit dat deze aandelen naar verwachting in de toekomst meer dividenden zullen uitkeren, heeft er wellicht ook iets mee te maken.

Baidu, Alibaba en Tencent zullen het goed blijven doen omdat ze profiteren van de groei van het internet en mobiele adoptie, aldus Wang. Het protectionistische beleid van China geeft deze bedrijven ook aanzienlijk veel speelruimte om te slagen in hun binnenlandse markt.

Bronnen: CNBC

Foto: Bodkins 18 – Pixabay