De zorgen omtrent de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande zijn wat afgekoeld nadat het, met schulden beladen bedrijf, in staat was om een default af te wenden door tijdig een couponbetaling te doen. Het sentiment op de beurzen kreeg hierdoor een duwtje in de rug, in Europa gaan het merendeel van de aandelen alvast wat hoger.

Het verhaal rond Evergrande blijft wat hangen op de aandelenmarkten. De Chinese vastgoedreus dreigt af te stevenen op een faillissement omdat de schuldenberg te hoog is. Toch is er wat positief nieuws vanuit deze hoek, namelijk dat Evergrande een couponbetaling tijdig wist uit te voeren. Het deed alleszins de zorgen omtrent het bedrijf wat afkoelen.

Men vreest dat de schuldenberg van Evergrande een domino-effect zou kunnen hebben op de globale markten, voornamelijk omdat het de Chinese economie zou kunnen treffen en dus ook de wereldeconomie. Het plan nu is om de vastgoedreus in deeltjes op te splitsen en te verkopen. In ieder geval slaagden ze er in om de laatste betalingsdeadline niet te missen.

Beurssentiment

In Azië kreeg het sentiment hierdoor een duwtje in de rug en lijkt ook in Europa verder te zetten, het merendeel van de Europese beursindexen noteert groen. Dat zou ook te maken hebben met verschillende bedrijfsresultaten die gepubliceerd zullen worden. L’Oreal wist bijvoorbeeld beter te presteren dan men had voorspeld, het aandeel maakte een sprong van 6,5 procent.

In het Verenigde Koninkrijk is er wel reden om zich zorgen te maken. Het consumentenvertrouwen noteert er namelijk op het laagste niveau sinds de maand februari. Dat komt omdat de stijgende energieprijzen en stijgende coronabesmettingen nieuwe twijfels en zorgen veroorzaken over het herstel van de Britse economie.

Bronnen: Elliot Smith – CNBC

Foto: QuoteInspector.com

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>