Het aandeel Tesla weet vooralsnog dit jaar enorm goede zaken te doen op de beursvloer. De beursgenoteerde onderneming van Elon Musk is dit jaar al met tientallen procenten in waarde gestegen en volgens sommige analisten ligt er nog meer moois in het verschiet.

Tesla lijkt overigens haar deuren te openen naar steeds meer landen. Op dit moment is de maker van elektrische auto’s met name actief in Amerika en Europa, maar volgens de recente nieuwsberichten is Tesla dicht bij een akkoord met de Chinese autoriteiten. Tesla wil namelijk in Shanghai een fabriek openen om vanuit daar sportauto’s te fabriceren en ze vervolgens binnen de Chinese landsgrenzen te verkopen.

Chinezen lopen ver voor op de Europeanen en Amerikanen

Dat Tesla haar pijlen heeft gericht op de Chinese markt, is overigens niet vreemd te noemen. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is namelijk te zien dat de Chinese vraag naar elektrische auto’s de afgelopen twee jaar werkelijk is geëxplodeerd. Op dit moment is die Chinese vraag naar ‘schone’ auto’s vele malen groter dan die van de Europeanen en Amerikanen.

Een land dat op dit moment nog niet echt oren heeft naar elektrische auto’s, is Japan. De vraag naar elektrische auto’s vanuit Japan ligt nog rond hetzelfde niveau als in het jaar 2013. En gezien de vraagstijging vanuit de andere landen, is dat toch wel opvallend te noemen.