De goudprijs wist tijdens de afgelopen handelsdagen boven de grens van $ 1.800 uit te komen. Op dit moment is het gele edelmetaal nog minder dan $ 100 verwijderd van een nieuwe recordkoers. Volgens de analisten van Citigroup is het slechts een kwestie van tijd alvorens de goudprijs weet te stijgen naar een nieuw record.

Steeds meer beleggers voegen goud aan de portefeuille toe. Volgens de meeste analisten is dat een verstandige keus. Zij beweren dat goud de hoeksteen van elke portefeuille is. Volgens hen is het belangrijk om altijd een ‘vellige haven’ in de portefeuille te hebben zitten. En goud bewijst al decennialang dat het kan fungeren als een veilige haven.

Goud is de hoeksteen van elke portefeuille

De analisten van Citigroup zijn op dit moment ook uitermate enthousiast gestemd over het gele edelmetaal. Volgens hen is het slechts een kwestie van tijd alvorens de goudprijs weet te stijgen naar een nieuw record. Hun verwachting is dat de goudprijs binnen 6-9 maanden weet te stijgen naar een nieuwe recordkoers.

Juist in deze tijd is het belangrijk om een evenwichtige portefeuille te hebben. Beleggers moeten namelijk niet vergeten dat er nog genoeg donkere wolken boven de financiële markten hangen. De kans is daarnaast groot dat de onzekerheid nog enige tijd aanwezig zal blijven op de financiële markten. En dat zijn de ideale marktomstandigheden voor edelmetalen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!