De commoditysector heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Ten opzichte van de ‘normale’ aandelen hebben de meeste commodityaandelen zelfs een dramatische prestatie afgeleverd. Toch kan er binnenkort een trenddraai gaan plaatsvinden binnen deze hard afgestrafte sector.

De commoditysector is tijdens de afgelopen jaren min of meer in het ‘vergeethoekje’ geraakt. Slechts een handjevol beleggers is vandaag de dag nog geïnteresseerd in grondstoffen. En dat is ook niet vreemd, want deze sector heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Toch kan die dramatische tijd achter de rug liggen.

Commodities waren nog nooit zo ondergewaardeerd

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Commodities to Equities Ratio een niveau heeft bereikt die we voor het laatst zagen tijdens de jaren ’70. Met andere woorden hebben de gewone aandelen tijdens de afgelopen jaren beduidend beter gepresteerd dan de aandelen uit de commoditysector.

Op deze grafiek is echter ook te zien dat dergelijke lage niveaus vaak enorme kansen bieden. Sterker nog: tijdens de afgelopen 50 jaar kregen beleggers slechts twee keer eerder een dergelijke unieke kans om ‘goedkoop’ in commodities te beleggen. Destijds was dat daadwerkelijk een ‘once-in-a-lifetime opportunity’, want de commodities wisten tijdens de jaren daarna structureel een betere prestatie af te leveren dan de beurzen.

Is dat moment opnieuw aangebroken?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>