Al enkele jaren is er sprake van een bijzondere correlatie tussen de Bitcoin en de beurzen. Meestal lopen de koersbewegingen bij de Bitcoin vooruit op de koersbewegingen bij de indices. Mocht dat nu opnieuw het geval zijn, dan kan dat onheil voor de beurzen betekenen.

De Bitcoin heeft enkele volatiele weken achter de rug liggen. Dat is overigens voor de cryptobeleggers die al wat langer meelopen niets nieuws, want tijdens de afgelopen jaren waren er ook meermaals grote koersschommelingen zichtbaar bij de Bitcoin. In april wist de grootste digitale munt ter wereld rond de grens van $ 65.000 een stevige top neer te zetten en vooralsnog is het de cryptostieren niet gelukt om de koersdaling goed te maken.

Deze grafiek waarschuwt voor een aanzienlijke beursdaling

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is te zien dat de koersbeweging bij de Nasdaq 100 index al enkele maanden een sterke correlatie vertoont met de koersbeweging bij de Bitcoin. Voor beleggers is het overigens te hopen dat dit verband de komende weken niet intact blijft, want mocht dat wel het geval zijn dan zal dit leiden tot een aanzienlijke beursdaling bij de toonaangevende techindex. Volgens deze grafiek zou de Nasdaq 100 index in dat geval kunnen terugvallen richting de grens van 10.000 punten.

Volgens deze grafiek begint het doek voor de beurzen pas echt te vallen op het moment dat de Nasdaq 100 index een handelsslot onder de 13.500 weet neer te zetten. Dat lijkt dus met name voor de traders onder ons een koersniveau te zijn om nauwlettend in de gaten te houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)