Het conflict in Syrië doet de gemoederen escaleren tussen de Verenigde Staten van Amerika en Rusland. Dat is ook te merken aan de goudprijs. De geopolitieke spanningen hebben een invloed op beleggers waardoor ze meer geneigd zijn hun kapitaal in een ‘veilige haven’ te steken. Goud kan de komende weken een flinke duw in de rug krijgen als de situatie niet de-escaleert.

De goudprijs zweeft de laatste tijd een beetje tussen de 1.300 en 1.350 dollar per ounce. Volgens Todd Colvin, vice-onderdirecteur bij Ambrosino Brothers, is dit een vrij stabiel en comfortabel bereik voor goud. De volgende ‘push’ naar boven komt waarschijnlijk door het conflict in Syrië en de Amerikaanse economie die minder goed presteert dan wordt verwacht.

Onderdirecteur Todd Colvin verwacht dat de bedrijfsresultaten voor het eerste kwartaal van dit jaar goed zullen zijn. Dit werkt een hogere goudprijs absoluut niet in de hand maar hij denkt ook dat de groei van de Amerikaanse economie minder goed gaat zijn dan analisten voorspellen.

If you see sub-2 percent GDP, which I think right now isn’t on many radars, that could be a real catalyst

Syrië

Afgelopen woensdag bereikte de goudprijs zijn hoogste niveau sinds augustus 2016. De opwaartse beweging wordt de laatste tijd voornamelijk getriggerd door nerveuze en angstige beleggers. De handelsoorlog tussen China en de V.S.A. en het conflict tussen de V.S.A. en Rusland in Syrië werken namelijk als een katalysator op de markt van de edelmetalen, voornamelijk goud en zilver.

Colvin, die meer dan 20 jaar ervaring heeft op de beursvloer, beweert dat deze spanningen een nieuwe ‘goldrush’ kunnen aanwakkeren. Als het conflict in Syrië niet de-escaleert de komende weken, kan de goudprijs volgens hem in snel tempo naar 1.400 dollar per ounce.

Dat is dan ook weer het nadeel van goud. Vermits het een ‘emotionele’ grondstof is, kan de goudprijs ook weer snel terug naar beneden als het conflict in Syrië wordt ontmanteld. Colvin zijn technische analyse toont dat de steunlijn op 1.330 dollar ligt en de weerstand op 1.370 dollar.

Bronnen: CNBC, Reuters

Foto: Michael Steinberg – Pexels

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!