Zaterdagochtend hebben Chinees vicepremier Liu He en Amerikaans handelsvertegenwoordiger Steven Mnuchin een telefonisch onderhoud gehad met elkaar. Volgens bronnen was het gesprek tussen beide heren zeer constructief. Het nieuws over dit telefonisch gesprek wordt goed onthaald op de beurzen, wereldwijd gaan ze een stukje hoger.

Alweer positieve berichten over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Zaterdag is er een telefonisch onderhoud geweest tussen Liu He en Steven Mnuchin omtrent de ‘phase one deal’ en volgens het Chinese minister van Handel verliepen de gesprekken goed.

Ook Larry Kudlow, economisch adviseur van het Witte Huis, bevestigde dat beide partijen goed aan het samenwerken zijn met elkaar en dat een overeenkomst dichtbij is. Volgens hem is de stemming tijdens de gesprekken goed en ontspannen wat bevorderend is voor de situatie.

The mood music is pretty good, and that has not always been so in these things.

Beurzen

Beleggers en investeerders reageren uiteraard positief op deze berichten omtrent de handelsgesprekken. De Dow Jones sloot de handelsweek af aan een nieuwe recordhoogte en zal de nieuwe handelsweek naar alle waarschijnlijkheid positief beginnen. De Europese beurzen zijn de handelsweek alvast positief begonnen met een gemiddelde stijging van 0,80 procent.

If both sides reach a phase one agreement, the level of tariff rollback will fully reflect the importance of the phase one agreement.

De Chinezen blijven wel hameren op een ‘rollback’ van de importheffingen. Zij zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om de handelsoorlog daadwerkelijk te beëindigen. Het Witte Huis is echter terughoudend over een ‘rollback’, Trump heeft laten weten hier (nog) niet mee akkoord te gaan.

Bronnen: CNBC

Foto: Gage Skidmore – Wikimedia – CC BY 2.0

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS