De volatiliteit op de markten is fors toegenomen de afgelopen weken. De correctie op de beurzen doet heel wat beleggers en investeerders schrikken en twijfelen wat ze moeten doen. Volgens Wilmington Trust is het nu verstandig om aan de zijlijn te staan met cash want ze vermoeden dat de correctie op de markten groter zal worden de komende weken.

Het beloven pittige tijden te worden op de aandelenmarkten. Meghan Shue, hoofdstrateeg bij Wilmington Trust, verwacht dat de volatiliteit gaat toenemen en dat de beurzen dieper zullen wegzakken omwille van de Federal Reserve en de verhoogde risico’s omtrent de omikronvariant. Ze raadt beleggers aan om cash in handen te houden.

While we’re overweight to equities, we’re holding elevated cash because we think there are probably going to be more opportunities presenting themselves.

Verdere daling

De Amerikaanse hoofdindexen zitten in een verliesreeks. De Dow Jones verloor 532 punten vrijdag, de Nasdaq ging 3 procent onderuit vorige week waardoor het nu 6 procent lager noteert dan zijn jaarpiek. Shue benadrukt dat de combinatie tussen overwaarderingen op de markten, renteverhogingen in 2022 en omikron, voor een goede cocktail zorgen die de volatiliteit alleen maar zal doen verhogen de komende periode.

When you combine that with elevated valuations and then continued uncertainty around omicron, you just get a recipe for continued volatility and a possible correction.

Ze voorspelt een verdere daling van 10 procent de komende twee tot drie maanden. Beleggers en investeerders die veel cash hebben, of hun aandelenposities inruilen voor cash, kunnen gebruik maken van deze koopkans eens de woelige beursperiode is gepasseerd.

Cyclische en waarde-aandelen blijven volgens Shue echter interessant ongeacht de situatie op de aandelenmarkten. Vooral groei-aandelen en technologieaandelen zullen rake klappen krijgen volgens haar. Ondanks dit verwachten ze dat 2022 een sterk beursjaar zal worden.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: supervennix – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>