Vrijdag was geen goede beursdag voor de financiële markten, vooral niet in de Verenigde Staten van Amerika. De Dow Jones Industrial Average ging met 2,8 procent lager. Ook de S&P 500 en de Nasdaq gingen zwaar onderuit. We moeten niet ver gaan zoeken voor een reden. Het aantal besmettingen door COVID-19 is wereldwijd opnieuw aan het stijgen en dus vreest men dat landen hun maatregelen weer gaan verscherpen.

Een daling van 730 punten, dat is niet bepaald goed. De Dow Jones moest 2,8 procent van zijn waarde inleveren op vrijdag. Alsook de S&P 500 en de Nasdaq gingen respectievelijk met 3,3 en 2,9 procent lager. Een hevige reactie op de beurzen die wordt gevoed door nieuwe angst voor het coronavirus. Het aantal besmettingen zit op een recordniveau in de Verenigde Staten.

Coronavirus cases are spiking and reopenings are being delayed, which at a minimum will impact earnings. The resurgence in coronavirus cases is raising concerns that the rebound may be short-lived as voluntary or potentially more government mandated economic shutdowns are becoming increasingly likely.

Aandelen van bedrijven die profiteerden van het heropenen van de economie kregen de zwaarste klappen op de markten. United Airlines, American en Delta daalden meer dan 3 procent. Analisten vrezen dat het herstel van de afgelopen weken volledig weggevaagd zal worden in juli en augustus. Dit zal afhangen van het aantal besmettingen uiteraard.

It’s very possible some of the optimism we saw in the datas could pull back hard in July and August.

Maar zoals het er nu uitziet, zal de trend in de Verenigde Staten blijven aanhouden. Trump doet alsof er niets aan de hand is terwijl het aantal besmettingen nieuwe records aantikt. Het zit goed scheef in de Verenigde Staten en dat is zich nu ook aan het vertalen op de beurzen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>